(untitled) (Rehabilitation and Recreation, 2022)
У статті представлені результати анкетування 264 студентів фонду «Брюсовський державний університет», Вірменського державного економічного університету, Національного аграрного університету Вірменії, Ванадзорського державного університету ім. Г. Туманяна. Мета дослідження – з’ясувати думку студентів ВНЗ щодо організації процесу фізичного виховання, орієнтованого на фітнес. Методами організації дослідження є анкетування, вивчення літератури, аналіз та узагальнення. Основними завданнями є вивчення літературних джерел щодо шляхів удосконалення фізичного виховання, організація анкетування студентів різних ВНЗ та з’ясування їхньої думки щодо особливостей процесу фізичного виховання, орієнтованого на фізичну форму. За результатами опитування вияснено важливість фізичного виховання з використанням фітнес- технологій. В рамках дослідження, що фінансується з державного бюджету РА на наукову тему «Шляхи вдосконалення процесу фізичного виховання студентів ВНЗ», була складена анкета з метою організації анкетного опитування студентів ВНЗ. Анкета складалася з 14 питань, які в свою чергу поділялися на 2 частини. Перша частина питань стосувалася вивчення існуючого стану фізичного виховання, інша – пошуку шляхів їх вдосконалення. Зокрема, було використано анкетування для з’ясування думки студентів щодо задоволення від участі в заняттях з фізичного виховання у ВНЗ, основних причин відсутності студентів на цих заняттях, способів зацікавлення студентів процесом фізичного виховання, самооцінки, оцінка стану їх фізичної підготовленості, скарги, які часто чуються під час занять фізичною культурою, вправи, які виконуються з найбільшим задоволенням, особливості організації занять фізичною культурою з урахуванням переважних форм занять студентів, у тому числі способи їх впливу, а також про особливості використання фітнес-технологій на заняттях з фізичної культури. У результаті проведених опитувань виявлено доцільність організації процесу фізичного виховання студентів ВНЗ, орієнтованого на фітнес, особливо в контексті роботи зі студентками. Водно- час виявилося, що більшість опитаних студентів ВНЗ задоволені нинішнім способом проведення фізичного виховання в університеті.